BARČINOVÁ, N. Sledování obsahu lepku v odrůdách ječmene doporučených pro výrobu Českého piva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Svoboda, Zdeněk

Studentka Nikola Barčinová pracovala na zadané bakalářské práci systematicky, svědomitě a samostatně. V průběhu zpracování teoretické části své práce dobře využila studovanou literaturu. Při řešení experimentální části bakalářské práce se studentka výborně orientovala v analytické laboratoři a velmi dobře zvládla metodu stanovení gliadinu metodou ELISA. Při interpretaci a diskusi výsledků dobře využila poznatků ze studované literatury, závěry bakalářské práce formulovala velmi dobře a srozumitelně. Studenka k celkovému řešení bakalářské práce přistupovala výborně a plně využívala své teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT v Brně, které doplnila studiem doporučené literatury a konzultacemi s vedoucím práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Boško, Rastislav

Predložená bakalárska práca študentky Nikoly Barčinovej sa venuje aktuálnej téme – sledovaniu obsahu lepku v jačmeni na výrobu piva. Ciele a práce boli splnené. Teoretická časť s využitím zahraničnej literatúry je spracovaná dobre. V praktickej časti je prehľadne popísaná metodika, laboratórne vybavenie a validácia metódy. Diskusia je veľmi dobre okomentovaná. Výhradu by som mal voči občasným preklepom a neúplnému citovaniu autorov v texte bez uvedenia roku (napr. Kerpes et al.), čo však neznižuje úroveň práce. Prácu odporúčam k obhajobe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 147988