BARČINOVÁ, N. Sledování obsahu lepku v odrůdách ječmene doporučených pro výrobu Českého piva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.
Studentka Nikola Barčinová pracovala na zadané bakalářské práci systematicky, svědomitě a samostatně. V průběhu zpracování teoretické části své práce dobře využila studovanou literaturu. Při řešení experimentální části bakalářské práce se studentka výborně orientovala v analytické laboratoři a velmi dobře zvládla metodu stanovení gliadinu metodou ELISA. Při interpretaci a diskusi výsledků dobře využila poznatků ze studované literatury, závěry bakalářské práce formulovala velmi dobře a srozumitelně. Studenka k celkovému řešení bakalářské práce přistupovala výborně a plně využívala své teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT v Brně, které doplnila studiem doporučené literatury a konzultacemi s vedoucím práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Predložená bakalárska práca študentky Nikoly Barčinovej sa venuje aktuálnej téme – sledovaniu obsahu lepku v jačmeni na výrobu piva. Ciele a práce boli splnené. Teoretická časť s využitím zahraničnej literatúry je spracovaná dobre. V praktickej časti je prehľadne popísaná metodika, laboratórne vybavenie a validácia metódy. Diskusia je veľmi dobre okomentovaná. Výhradu by som mal voči občasným preklepom a neúplnému citovaniu autorov v texte bez uvedenia roku (napr. Kerpes et al.), čo však neznižuje úroveň práce. Prácu odporúčam k obhajobe.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 147988