TÓTHOVÁ, M. Výroba paštik s přídavkem hub [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.
Bakalářská práce studentky Martiny Tóthové byla zaměřena na výrobu paštik ochucených různými druhy hub, konkrétně žampiony a hlívy ústřičné, a na jejich senzorické hodnocení. Studentka v teoretické části velmi dobře popisuje technologii zpracování masa, výrobu a rozdělení paštik. Součástí literární rešerše je popis hub a chemické složení použitých hub při výrobě paštik. Dále jsou teoreticky zpracovány podmínky a metody senzorické analýzy. Při vypracování teoretické části studentka prokázala schopnost práce se zahraniční literaturou. V průběhu řešení celé bakalářské práce studentka pracovala odpovědně, systematicky a s mimořádným zájmem o dané téma. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly a dobře se orientovala v příslušné problematice. Pravidelně konzultovala dílčí postupy práce. Výsledky z analýz vitaminu D v houbách a v paštikách přehledně zpracovala do grafů. Velmi dobře zvládla metodiku i provedení senzorického hodnocení. Získaná data sama statisticky zpracovala a výsledky dobře vyhodnotila v diskusi a v závěrech bakalářské práce. S prací Martiny Tóthové jsem velmi spokojena, její bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A, tj. výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Bakalářská práce studentky Martiny Tóthové se zabývá výrobou paštik s přídavkem různých druhů hub. Součástí práce je rozsáhlá teoretická část, jež je dostatečně citována. V rámci experimentální práce studentka úspěšně vyrobila několik typů paštik, jež nechala podrobit senzorické analýze neodbornému hodnotícímu panelu. Dále studentka aplikovala analýzu vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s PDA detekcí ke stanovení ergosterolu a vitamínu D ve vzorcích hub a produkovaných paštik. Práce obsahuje kvalitní výsledky, které jsou komentovány srozumitelnou formou. Práce má celkových 59 stran a je dostatečně obsáhlá. Práci hodnotím celkově za A a doporučuji ji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 148190