TÓTHOVÁ, M. Výroba paštik s přídavkem hub [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Mikulíková, Renata

Bakalářská práce studentky Martiny Tóthové byla zaměřena na výrobu paštik ochucených různými druhy hub, konkrétně žampiony a hlívy ústřičné, a na jejich senzorické hodnocení. Studentka v teoretické části velmi dobře popisuje technologii zpracování masa, výrobu a rozdělení paštik. Součástí literární rešerše je popis hub a chemické složení použitých hub při výrobě paštik. Dále jsou teoreticky zpracovány podmínky a metody senzorické analýzy. Při vypracování teoretické části studentka prokázala schopnost práce se zahraniční literaturou. V průběhu řešení celé bakalářské práce studentka pracovala odpovědně, systematicky a s mimořádným zájmem o dané téma. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly a dobře se orientovala v příslušné problematice. Pravidelně konzultovala dílčí postupy práce. Výsledky z analýz vitaminu D v houbách a v paštikách přehledně zpracovala do grafů. Velmi dobře zvládla metodiku i provedení senzorického hodnocení. Získaná data sama statisticky zpracovala a výsledky dobře vyhodnotila v diskusi a v závěrech bakalářské práce. S prací Martiny Tóthové jsem velmi spokojena, její bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou A, tj. výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Holub, Jiří

Bakalářská práce studentky Martiny Tóthové se zabývá výrobou paštik s přídavkem různých druhů hub. Součástí práce je rozsáhlá teoretická část, jež je dostatečně citována. V rámci experimentální práce studentka úspěšně vyrobila několik typů paštik, jež nechala podrobit senzorické analýze neodbornému hodnotícímu panelu. Dále studentka aplikovala analýzu vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s PDA detekcí ke stanovení ergosterolu a vitamínu D ve vzorcích hub a produkovaných paštik. Práce obsahuje kvalitní výsledky, které jsou komentovány srozumitelnou formou. Práce má celkových 59 stran a je dostatečně obsáhlá. Práci hodnotím celkově za A a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 148190