ŠTÁBLOVÁ, T. Stanovení organických kyselin v pivě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Studentka splnila zadání bakalářské práce. Po celou dobu vystupovala velmi aktivně jak při teoretické přípravě, tak při práci v laboratoři. Studentka při vypracování svojí práce úspěšně čelila problémům které se v experimentální části vyskytli. Standardní metoda HPLC se kterou měla studentka pracovat se ukázala být nepoužitelná pro účely bakalářské práce, studentka však do ukončení všech experimentů aktivně hledala možnosti jak tuto metodu udělat alespoň trochu použitelnou. Její úsilí v tomto směru hodnotím velmi pozitivně. Analýzy byly nakonec provedeny náhradní metodou IC. Studentka včas dokončila teoretickou i praktickou část svojí práce a výsledky dokázala dobře zpracovat a interpretovat. Bakalářskou práci studentky T.Šťáblové hodnotím známkou A, tj. výborně a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Divišová, Radka

Studentka splnila zadání práce. Bakalářská práce je pěkně zpracovaná a čtivá, studentka zde shrnula velmi detailní informace o výrobě piva, které mohou posloužit jako kvalitní základ k navazující práci. Při zpracování teoretické části však studentka mohla využít více literárních zdrojů, dlouhé pasáže textu se odkazují pouze na dvě základní publikace o pivovarnictví. V části výsledky a diskuse však studentka použila i zahraniční literaturu, celkem je v práci správně citováno 39 zdrojů. Kladně hodnotím rozsah experimentální části, což je důkazem zodpovědné a intenzivní práce studentky. Práci doporučuji k obhajobě s celkovou známkou B-velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 108018