VALENTOVÁ, R. Analýza vybraných aktivních látek v různých druzích výrobků z rýže [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Studentka přistupovala k řešení všech dílčích úkolů diplomové práce samostatně, iniciativně a se zájmem. V rámci experimentálně rozsáhlé práce zvládla řadu metod od náročných extrakčních technik přes spektrofotometrii až po chromatografické metody typu HPLC/RI a HPLC/UV-VIS a senzorickou analýzu. Celkově studentka prokázala schopnost samostatného řešení experimentálních problémů včetně hodnocení výsledků a interpretace dat. Projevovala rovněž potřebnou laboratorní zručnost, flexibilitu a též vysokou míru ochoty spolupracovat v týmu. Výsledky získané v průběhu řešení diplomové práce představují zajímavou sestavu dat charakterizujících aktivní látky v rýži a souvislost kvality rýže se senzorickým hodnocením. Výsledky byly nebo jsou přijaty k prezentaci jako součást několika sdělení na mezinárodních i národních konferencích. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem hodnotím celkovou aktivitu diplomantky stupněm výborně (A) a práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
K práci nemám připomínky. Otázky: 1. Která rýže se označuje jako stolní rýže a které druhy k ní patří? str. 23 2. Dováží se geneticky modifikovaná ryže do České republiky? 3. Kterou z analyzovaných druhů rýže považujete za nejlepší jak z hlediska obsahu fenolických látek, tak z hlediska obsahu sacharidů?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 33049