KANDEROVÁ, P. Podnikatelský plán pro založení pekárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.
Téma podnikatelský plán je běžným tématem, u kterého jsou využity standardní metody zpracování. Je ale nutno ocenit, že autorka práce postupovala při analýze podmínek založení pekárny velmi podrobně, protože se v této oblasti pohybuje a velmi dobře jej zná.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | A | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | A |
Autorka vytvorila realizovateľný podnikateľský plán spočívajúci v založení malej pekárne. Jednotlivé kapitoly sú detailne rozpracované, najmä čo sa týka návrhovej časti, keďže sa autorka práce daným oborom už dlhšie zaoberá. Využitie týchto teoretických znalostí predstavuje prínos do praxe, keďže tržné prostredie nie je podľa analýz dostatočne zásobované kvalitnými výrobkami. Negatívna situácia pri prevádzke však môže nastať, keď naplánovaná produkcia nebude v plnom rozsahu zužitkovaná teda predaná, pretože bola zvolená na základe poskytnutých informácii a následného odhadu. Autorka mohla dané fakty podložiť prieskumom v podobe dotazníka, ktorý by bližšie špecifikoval záujem o daný produkt.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 94594