BELKO, P. Výroba nanostruktur na grafenu pomocí AFM mechanické litografie a pozorování jejich elektronické odezvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Bartošík, Miroslav

Přístup Petera Belka k řešení problémů jeho bakalářské práce bych jako vedoucí charakterizoval parafrází známého výroku: „Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem“. To znamená přišel a naučil se velmi rychle a zručně mechanickou litografii, Kelvinovu sondovou mikroskopii a transportní měření. Dále pak viděl, tedy z fyzikálního hlediska výborně rozuměl tomu, co dělá a svou rešerší se zorientoval v dané oblasti. Závěrem pak zvítězil, když dosáhl jasných, průkazných a přesvědčivých výsledků, podpořených kvalitní analýzou výsledných dat a to celé zformuloval jasně, stručně a přehledně v textu své bakalářské práce. Aby výsledky mohly být uvažovány jako potenciálně publikační, bylo by ještě třeba v měřeních současného transportu a KPFM oddělit vliv vlhkosti a času, což je však rozsahem nad rámec bakalářské práce. Práci hodnotím jako výbornou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Švarc, Vojtěch

Předložená práce, která se zabývá výrobou nanostruktur na grafenu pomocí AFM mechanické litografie a pozorováním jejich elektronické odezvy, splňuje svým rozsahem, zpracováním a úrovní požadavky na závěrečnou bakalářskou práci. Práce je logicky uspořádaná, srozumitelná a jednotlivé části na sebe dobře navazují, což přispívá k výborné čitelnosti práce. Po grafické stránce je práce na velmi dobré úrovni. Obrázky jsou přehledné, dobře čitelné a velmi dobře zpracované. Vzhledem k náročnosti KPFM měření s externími zdroji proudu velmi oceňuji splnění všech požadavků zadání. Jako dobrou myšlenku považuji měření kapacity přerušeného grafenu vzhledem k velikosti měřených odporů, ale ocenil bych i měření kapacity na několikrát přerušené a plošně přerušené struktuře pro srovnání. V části s literaturou mohl být kladen větší důraz na konzistentnost. V práci se vyskytuje několik typografických chyb, které ale nijak závažně nesnižují kvalitu práce. Celkově hodnotím práci jako výbornou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 149967