BOHAČÍK, A. Simulace komunikace SCADA protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Blažek, Petr

Bakalářská práce se zabývá simulací komunikace SCADA protokol. Student přistupoval k řešení práce svědomitě a pravidelně konzultoval dosažené výsledky. Během řešení práce se dokázal dobře vypořádat s množstvím vzniklých problémů. Práce je po formální i obsahové stránce na velmi dobré úrovni s menší množství pravopisných chyb. Během vypracování práce došlo k úpravě zadání, kdy se student zaměřil jen na jeden standard IEC 60870, který však realizoval do podoby testovacího nástroje s možností logování a vyhodnocení případných chyb. Zadání práce považuji za splnění v celém rozsahu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím známkou 94/A.

Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Mlýnek, Petr

Zadání považuji za splněné, student oponentovi vytvořené kódy a simulátor prakticky prezentoval. Odborná úroveň, a především terminologie je nešťastná, měl být popsán v detailu protokol 104, jeho objekty a typy a poté vytvořené simulátory být popsány univerzálně a modulárně. Student zachází do detailu PQ a NN/VN, což má chybně analyzováno a prezentováno. Formální zpracování je na dobré úrovni. Hodnotím B/80.

Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 118098