HLAVÁČEK, V. Stanovení obsahu enzymu Rubisco v listech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Hrstka, Miroslav

Výborná práce nadaného a pracovitého studenta, který umí dobře pracovat s literaturou, správně naplánovat experiment a kriticky vyhodnotit jeho výsledky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Vránová, Dana

Bakalářská práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek metody SDS-PAGE ke stanovení koncentrace enzymu RUBISCO.K zpracování teoretická části práce, která je přehledně a na velmi dobré formální úrovni zpracovana, byly využity a správně citovány převážně zahraniční recenzované zdroje (20 z 25 literárních zdrojů). V experimentální práci byla provedena řada analýz vedoucích k optimalizaci použité metody a přípravy vzorku k analýze. K práci mám tyto připomínky: str. 23 chyba v psaní jednotky mgml-1 správně mg.ml-1 str. 24 v textu i v tabulkách používáte výraz standardy - to vyvolává dojem, že jste použil různé standardy,ale vy tu používáte pouze standard jeden, proto by bylo vhodnější použití výrazu standard o různých koncentracích. str. 24. tab 4.1 není jasné, co zanamená plocha 1 a 2-jsou to podjednotky enzymu? A v jakých jednotkách jsou vyjádřeny? str. 25 obr.4.1 není jasné v čem se liší gel 1 a gel 2 str 30 a 31 obr.4.7 a 4.8 bylo by vhodné označit, které zóny byly analyzovány. str.32 obr 4.10 je popsám jako chromatogram 10% gelu, autor má patrně na mysli denzitogram. str.32 obr 4.10 a 4.11 chybí směr migrace částic na gelu. Uvedené připomínky nesmižují velmi dobrou úroveň předložené práce, práci doporučuji k obhajobě a hodnotím Výborně A

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 33117