BAZHIN, I. Návrh modelu produkce pro restauraci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2023.
Předložená bakalářská práce je zajímavá v několika aspektech. Prvním z nich je to, že řeší zcela ojedinělý problém, konkrétně problematiku stanovení poptávky restauračního zařízení na základě několika definovaných faktorů. Vedle identifikace poptávka autor zapracoval i hodnocení jednotlivých rizikových variant s výsledným výběrem optimální varianty. Autor práci řešil samostatně, práce byla hotova v dostatečném časovém předstihu. Drobné výhrady mám pouze k formální stránce, zde se autor dopustil drobných gramatických a stylistických chyb. Dále pak k teoretickému rozboru, zde se dalo využít více cizojazyčných zdrojů. Poslední výtka se týká literární rešerže, zde přímo nekoresponduje literární rozbor a následné vlastní řešení problému. Práci doporučuji k obhajobě s uvedeným hodnocením.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Autor vypracoval práci na velice neobvyklé téma, které je ale aktuální a k řešení využívá obecné optimalizační numerické nástroje. Zaměření práce je čistě praktické, výsledky mají pro firmy jednoznačné uplatnění. Výhrady mám hlavně k formální stránce práce, zde jsou mnohé slovní obraty voleny nevhodně, práce dále obsahuje i hodně nevhodných slovních spojení. Teoretická část práce popisuje i metody, které dále nejsou v textu využity. Analytickou část hodnotím jako odpovídající, syntetizující část by ale mohla být v jednotlivých částech poněkud podrobnější. Práci doporučuji k obhajobě a pokládám autorovi následující otázku: Jako jednu z proměnných jste zvolil i klimatické podmínky. V teoretické části ale není uveden relevantní zdroj, který by na tuto datovou část odkazoval. Z jakého obecného modelu poptávky vliv klimatických podmínek vychází a jaké jiné faktory by zde mohly být definovány. Odhadněte, jak by se případně změnily výsledky a návrhy práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | A | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 148774