SVOBODOVÁ, E. Podnikatelský záměr na založení firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | D | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Cílem diplomové práce je realizovatelný podnikatelský záměr. Výsledná koncepce a řešení jsou případně použitelná, ale bez dodatečných úprav pravděpodobně nepovede k zavedenému podniku dle představ autorky. Byť objevila potenciální trh, nemá úplně jasno o cílové skupině a celý záměr spíše připomíná více naplnění vlastní vize bez respektování interakce s okolím a dané možnosti. Teoretická část obsahuje některá diskutabilní tvrzení a popsané koncepty se místy věnují více podnikání ve výrobní sféře než ve službách, což nesouvisí s tématem práce. Vlastní diplomová práce obsahuje gramatické chyby, překlepy, chybějící slova a místy špatné formátování. Doporučuji autorce zlepšit práci s textovým editorem a popřemýšlet o úpravě konceptu tak, aby lépe podchytila stávající potenciál, který bude dále rozvíjet a bude mít možnost ho rozvíjet, což je nezbytné pro úspěch v natolik konkurenčním prostředí jako je gastronomie a pohostinské služby.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | D | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | D | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | D | ||
Praktická využitelnost výsledků | D | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | E | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 59635