FERDOVÁ, J. Vliv podmínek uchovávání na obsah biologicky aktivních složek v plodech jablek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Márová, Ivana

Studentka přistupovala k řešení teoretické i expeimentální části bakalářské práce s velkým zájmem a pracovním nasazením. Zpracovala rozsáhlou literární rešerši, zavedla a optimalizovala metody stanovení antioxidančích enzymů v jablkách a provedla i vyhodnotila dlouhodobý experiment. V průběhu celé práce projevovala studentka výraznou schopnost samostatného a tvůrčího přístupu, laboratorní zručnost i schopnost kriticky zhodnotit výsledky. Výsledná práce představuje cennou experimentální základnu pro další studium daného tématu. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji bakalářskou práci k obhajobě a hodnotím ji celkovou známkou "výborně (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Čarnecká, Martina

Predložená bakalárska práca plne obsiahla zadanú problematiku a svedčí o autorkinom prehľade v danej téme. V práci by som vytkla niektoré preklepy (napr. str. 9 buňka DNA, str. 37 graf 4 - osa y, ...), chybné skloňovanie a nesprávne formátovanie. Uvedené nedostatky však neznižujú kvalitu práce. Inak nemám k práci žiadne závažnejšie pripomienky, len by som bola rada, keby mi v priebehu diskusie bola zodpovedaná nasledujúca otázka: Na strane 27 nie je úplne jasne formulovaný princíp stanovenia vitamínu C, mohli by ste nám popísať jeho stanovenie?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 10416