VYBÍRAL, L. Vliv teploty a sucha na obsah proteinů gluteninové frakce u dvou genotypů pšenice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.
Předložená bakalářská práce splnila požadavky zadání. Teoretická část práce je napsána srozumitelně, odstavce a kapitoly jsou logicky řazeny, autor zde cituje 74 literárních zdrojů. Design experimentu a metody jsou popsány dostatečně podrobně. Výsledky jsou přehledně graficky zpracovány a adekvátně komentovány. Diskuse je stručná, ale výstižná, velmi pěkně je napsán závěr. Student pracoval systematicky, výsledky a vzniklé problémy pravidelně konzultoval s vedoucím práce.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Bakalářská práce Lukáše Vybírala je zaměřena na studium vlivu klimatických změn na obsah a kvalitu pšeničného lepku. Teoretická část je zpracována na základě velkého počtu 78 informačních zdrojů citovaných dle normy. Převážnou část těchto zdrojů tvoří původní vědecké publikace. Tato část bakalářské práce obsahuje všechny nezbytné výchozí informace potřebné ke zpracování zadaného tématu. Experimenty praktické části jsou perfektně popsány. Získaná data jsou zpracována do ilustrativních grafů opatřených krátkým komentářem. Kapitola 5. Diskuse je poměrně obsáhlá a je vedena na vysoké odborné úrovni. Přehledný závěr shrnuje a prezentuje dosažené výsledky. Jazyková ani formální stránka práce nevybočuje z vysoko nastavené úrovně v teoretické a experimentální části. Mám jen jednu drobnou poznámku: v příští VŠKP bych doporučovala číslovat informační zdroje až úplně na konec, aby bylo možno snadno dodržet posloupnost zdrojů v souladu s plynoucím textem. Excelentní bakalářskou práci Lukáše Vybírala doporučuji k obhajobě a hodnotím celkovou známkou VÝBORNĚ – A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 115736