VOLF, J. Laboratorní úloha systému biometrické kontroly vstupu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Burda, Karel

Cílem práce bylo navrhnout a zrealizovat přípravek pro laboratorní úlohu systému biometrické kontroly vstupu. Na tomto základě pak měl student navrhnout laboratorní úlohu a vše zdokumentovat. Uvedené cíle student splnil na výborné úrovni. Výsledky jeho práce budou využity v laboratorních cvičeních předmětu Zabezpečovací systémy. Práce samotná má přiměřený rozsah a je kvalitně zpracována. Student pracoval samostatně a systematicky. Vzhledem k dosaženým cílům a ke kvalitě práce ji hodnotím stupněm Výborně (93 bodů).

Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Dobiáš, Patrik

Bakalářská práce se zabývá systémy biometrické kontroly vstupu. V teoretické části student popsal nejprve obecně systémy pro elektronickou kontrolu vstupu a poté se detailněji zaměřil na biometrické systémy. V praktické části navrhl a sestrojil systém, který umožňuje uživateli kombinovat tři typy autentizace a to pomocí otisku prstu, geometrie obličeje nebo přístupové karty. Dále navrhl laboratorní úlohu využívající tento systém, kterou rozdělil do 3 části, aby se studenti seznámili s různými možnostmi nastavení systému. Vytvořený návod k úloze jasně popisuje jednotlivé kroky a důležité části jsou doplněny obrázky. Nakonec také nastínil možnosti rozšíření této úlohy. Cíle bakalářské práce považuji za splněné. Po formální stránce je práce na dobré úrovni s minimem chyb. Vytknul bych pouze kvalitu některých obrázků (2.4, 2.9), které jsou mírně rozostřené a to, že citace nejsou seřazeny podle toho, jak jsou v práci používány. Práci navrhuji k obhajobě s hodnocením A (90 bodů).

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 147172