KRÄTSCHMEROVÁ, K. Sledování populace vinných kvasinek během kvašení vinného moštu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Velmi pozitivně hodnotím pracovitost, pečlivost a aktivní přístup studentky při řešení zadaného úkolu. Jejím úkolem byla identifikace kvasinek z ekologicky obhospodařované vinice. Při své práci aktivně využívala vědomosti získané nejen během studia, ale i doporučené původní domácí i zahraniční literatury. Výsledky její práce byly prezentovány formou posteru na mezinárodní konferenci. Na základě uvedených skuteřností doporučuji práci k obhajobě a hodnotím výborně/A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
V předložené práci bylo využito pro typizaci kvasinek v průběhu kvašení molekulárních metod a to PCR- RFLP. Taxonomické zařazení různých druhů kvasinek ze vzorků bylo korelováno s výsledky sledování alkoholové tolerance vybraných druhů kvasinek, které potvrdily nejvyšší toleranci pro kvasinky rodu Saccharomyces , převážně se vyskytující v pozdních fází kvasného procesu. K práci mám následující připomínky a dotazy: a) str. 35, uracil není složkou DNA, b) str. 46, uveden nesprávný rok odběru vzorků, c) str. 52, Která část kvasinkového genomu je využita pro PCR - RFLP taxonomii? Jak vysvětlíte, že pro délku amplikonu 880bp , byly po štěpení HinfI elektroforeticky detekovány pouze na 2 fragmenty (380 +140)bp (str.60, tab. 13) ?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 24132