LUKAČKOVÁ, A. Stanovení aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Cílem této práce bylo pomocí SPME-GC metody identifikovat a kvantifikovat aromaticky aktivní látky ve vzorcích směsné ovocné šťávy s různým obsahem šťávy z bezu černého. Optimální podmínky analýzy byly převzaty z předchozích diplomových a bakalářských prací, jednotlivé vzorky byly v závěru srovnány z hlediska celkového obsahu a obsahu jednotlivých chemických skupin analyzovaných látek. Bakalářka projevila velkou míru samostatnosti, pracovala pečlivě a svědomitě, konzultovala průběh řešení práce. Prostudovala množství literárních zdrojů, jak odborné články a monografie v anglickém jazyce, tak i přehledné internetové zdroje. Při zpracování vhodně aplikovala i teoretické znalosti dosud získané v průběhu studia. Bez problémů zvládla práci s instrumentální technikou a přípravu vzorků, správně vyhodnocovala získané výsledky. Celkovým výstupem je zajímavá studie s originálními výsledky, která je součástí širšího výzkumu zaměřeného na komplexní charakterizaci bezu černého a různých výrobků z něj.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A |
Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromaticky aktivní látky ve vzorcích šťávy z bezu černého a srovnání jejich aromatického profilu. Předložená práce splňuje požadavky zadání, je logicky členěná do kapitol a podkapitol, je čtivě napsána. Rovněž grafická stránka je na velmi dobré úrovni. Celkově práce působí velmi dobrým dojmem. Předloženou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm A - výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Splnění požadavků zadání | A |
eVSKP id 24091