LUKAČKOVÁ, A. Stanovení aromaticky aktivních látek ve šťávě z bezu černého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Vítová, Eva

Cílem této práce bylo pomocí SPME-GC metody identifikovat a kvantifikovat aromaticky aktivní látky ve vzorcích směsné ovocné šťávy s různým obsahem šťávy z bezu černého. Optimální podmínky analýzy byly převzaty z předchozích diplomových a bakalářských prací, jednotlivé vzorky byly v závěru srovnány z hlediska celkového obsahu a obsahu jednotlivých chemických skupin analyzovaných látek. Bakalářka projevila velkou míru samostatnosti, pracovala pečlivě a svědomitě, konzultovala průběh řešení práce. Prostudovala množství literárních zdrojů, jak odborné články a monografie v anglickém jazyce, tak i přehledné internetové zdroje. Při zpracování vhodně aplikovala i teoretické znalosti dosud získané v průběhu studia. Bez problémů zvládla práci s instrumentální technikou a přípravu vzorků, správně vyhodnocovala získané výsledky. Celkovým výstupem je zajímavá studie s originálními výsledky, která je součástí širšího výzkumu zaměřeného na komplexní charakterizaci bezu černého a různých výrobků z něj.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Divišová, Radka

Cílem této bakalářské práce bylo identifikovat a kvantifikovat aromaticky aktivní látky ve vzorcích šťávy z bezu černého a srovnání jejich aromatického profilu. Předložená práce splňuje požadavky zadání, je logicky členěná do kapitol a podkapitol, je čtivě napsána. Rovněž grafická stránka je na velmi dobré úrovni. Celkově práce působí velmi dobrým dojmem. Předloženou bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím stupněm A - výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Splnění požadavků zadání A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 24091