ZEMAN, R. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.

Posudky

Posudek vedoucího

Hornungová, Jana

Autor se v bakalářské práci zaměřil na hodnocení finanční situace společnosti Porsche Inter Auto CZ spol. s r. o.. V práci bylo použito několik standardních metod analýz. Výsledky vybraných ukazatelů jsou porovnány s konkurenčním podnikem a oborovým průměrem. Na základě analýzy student následně navrhl doporučení k řešení problematických oblastí. Práce má tedy praktické využití, uvítala bych však, kdyby návrhy týkající se snížení zásob a fixace kurzu byly podrobněji dopracovány. 1) Uveďte prosím, jak se vaše návrhy projeví na likviditě a obratu zásob (jak uvádíte na straně 70).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Autor v práci dodržuje metody, postupy a řešení, které jsou vzhledem ke stanoveným cílům považovány za dostačující.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C U některých návrhů postrádám podrobnější ekonomické zhodnocení, případně časový plán realizace a porovnání stavu před navrženými změnami a po jejich zavedení.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce je logicky uspořádaná, srozumitelná. V bakalářské práci se objevují drobné gramatické a stylistické chyby (např. označení tabulky/vzorce na další stránce, apod.).
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Kontrola bakalářské práce systémem Theses na shodu v podobných dokumentech poukázala na podobnost převážně u teoretické části. U nalezených shod autor uvádí citace použitých zdrojů.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Lindner, Ondřej

Oceňuji Radimovo rozhodnutí hodnotit firmu z tak specifického oboru, jakým jsou dealeři automobilů. Svého úkolu se zhostil velmi dobře a z dostupných informací vytvořil velmi kvalitní analýzu. Návrhy řešení jsou věcné a kvituji, že se nesnaží měnit ve větším rozsahu zavedené standardy korporátní firmy, ale přistoupil k nim prakticky a s ohledem na reálnost provedení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 143302