FOJTÍK, M. Návrh pole teplotních tlustovrstvých senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2023.
Student měl za úkol navrhnout a vyrobit maticový tlustovrsvý teplotní senzor pro sledování rozložení tepla v různých aplikacích. Návrhy vytvořil dva, kdy byl zvolen jeden s upraveným počtem vývodů pro měření s multiplexováním. Zadání splnil v plném rozsahu a po celý semestr docházel pravidelně do laboratoří a na konzultace. Svým konstruktivním přístupem řešil nastalé problémy. V části měření se vzhledem k nedostupnosti správného zařízení student uchýlil k ručnámi měření, což se ukázalo jako časově náročnější řešením, ale dostačující pro ověření vytvořených senzorů. Výslednou metodologii popsal jak pro měření ruční, tak automatizované Psaná forma bakalářské práce je velmi dobře členěna a odborná část podrobně a srozumitelně popsána. V teoretické i praktické části student používal relevantní zdroje. Hodnotím známkou A (98 b) a doporučuji práci k obhajobě.
Student vypracoval práci na téma „Návrh pole teplotních tlustovrstvých senzorů“. Student kvalitně prostudoval možnosti tlustovrtsvých past a vytvořil rozsáhlou rešerši. Technologické postupy jsou popsány velmi podrobně a bude je snadné reprodukovat k dalšímu výzkumu. Dále oceňuji vylepšení návrhu, kdy bylo dosaženo z původních 30 termistorů na substrátu výsledných 121, přičemž toto vylepšení sebou neslo spoustu technologických komplikací, které student zvládl výborně. Následně ověřil a kalibroval senzory pomocí sušící pece. Následně vyzkoušel tento senzor na několika různých zařízeních v laboratoři a vyhodnotil jejich teplotní rozložení. Práce je psaná velmi čtivě a logicky řazena tak jak student postupoval v práci. Drobnosti, které bych vytknul je, že některé obrázky jsou nepřeloženy do českého jazyka a objevují se v práci obraty které by tam nemusely být například slovo „zhruba“ šlo nahradit třeba technickým slovem přibližně. Hodnotím práci stupněm A s celkovým počtem bodů 94.
eVSKP id 152259