TRÁVNÍČKOVÁ, E. Vlastnosti a využití rakytníkového oleje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemanová, Jana

-

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Kučerík, Jiří

Práce studentky Evy Trávníčkové "Vlastnosti a využití rakytníkového oleje" představuje výborně zpracovanou literární rešerši a několik dobře okomentovaných předběžných termoanalytických experimentů. Práce je členěna logicky, je čtivá a je patrné její pečlivé zpracování. Měl bych jen několik menších poznámek k formální úrovni. 1. Kvalita některých obrázků je velmi slabá (např. obr. 3, 14, 24), obr. 12 chybí. 2. Část 2.4.7 dle mého názoru obsahuje zbytečně dlouhou pasáž o kůži, která není hlavním předmětem této práce, a ani členění těchto statí není vhodně voleno. 3. Na stránkách 19-20 se opakují tytéž informace týkající se superkritické extrakce. 4. Seznam použité literatury obsahuje dle mého soudu příliš mnoho odkazů z internetu, tzn. informace nemusí pocházet ze spolehlivých zdrojů. Nicméně, je zřejmé že výše uvedené výtky jsou spíše formálního charakteru, zásadním způsobem nesnižují kvalitu předložené práce a pro ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 18991