SEDLÁČKOVÁ, P. Ostřiva slévárenských formovacích směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Cupák, Petr

Studentka zpracovala rozsáhlý přehled přírodních i umělých ostřiv používaných ve slévárenské výrobě, včetně ostřiv, které se dosud v České republice nepoužívají. Porovnala jejich vlastnosti a oblasti použití. Uvedla, proč nejsou křemenná ostřiva univerzálně použitelná. Práce je zpracována přehledně a srozumitelně. Autorka plně splnila zadání a cíle práce, proto doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Rusín, Karel

Bakalářská práce je kvalitně zpracovaná, závěry jsou reálné a vypovídající, že studentka se dobře orientovala v zadané problematice. Citace literatury je rozsáhlá a správně uváděna v textu. Samotný závěr, který ukončila citací o moudrosti a vzdělanosti člověka svědčí, že studentka bude vynikající tvůrčí pracovnicí i v oboru slévárenství. Doporučuji předložit práci k obhajobě a pokračování studia k získání inženýrského diplomu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 80393