SEDLÁČKOVÁ, P. Ostřiva slévárenských formovacích směsí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Studentka zpracovala rozsáhlý přehled přírodních i umělých ostřiv používaných ve slévárenské výrobě, včetně ostřiv, které se dosud v České republice nepoužívají. Porovnala jejich vlastnosti a oblasti použití. Uvedla, proč nejsou křemenná ostřiva univerzálně použitelná. Práce je zpracována přehledně a srozumitelně. Autorka plně splnila zadání a cíle práce, proto doporučuji práci k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | A | ||
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | A | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A | ||
Samostatnost studenta při zpracování tématu | A |
Bakalářská práce je kvalitně zpracovaná, závěry jsou reálné a vypovídající, že studentka se dobře orientovala v zadané problematice. Citace literatury je rozsáhlá a správně uváděna v textu. Samotný závěr, který ukončila citací o moudrosti a vzdělanosti člověka svědčí, že studentka bude vynikající tvůrčí pracovnicí i v oboru slévárenství. Doporučuji předložit práci k obhajobě a pokračování studia k získání inženýrského diplomu.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků a cílů zadání | A | ||
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod | A | ||
Vlastní přínos a originalita | A | ||
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry | A | ||
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii | A | ||
Logické uspořádání práce a formální náležitosti | A | ||
Grafická, stylistická úprava a pravopis | A | ||
Práce s literaturou včetně citací | A |
eVSKP id 80393