GÁLLOVÁ, E. Stanovení polokovových prvků v potravinách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Bc. Gallová přistupovala k zadaným úkolům velmi dobře, včas zpracovala literární rešerži k řešené problematice a i přes problémy v experimentální části diplomové práce, kdy se nepodařilo dosáhnout kvalitativně stejných výsledků uváděných v odborné literatuře dokázala naměřená data dobře zpracovat a vyhodnotit. Požadavky zadání diplomové práce Bc. Galová splnila, práci proto doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou B, tj. velmi dobře.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | A | ||
| Studium literatury a její zpracování | A | ||
| Využití poznatků z literatury | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | B | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
| Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
| Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
| Závěry práce a jejich formulace | B |
Na základě posouzení diplomové práce mohu konstatovat, že autorka splnila vytýčené cíle. V práci je uveden poměrně náročný optimalizační postup pro několik prvků (výběr činidel, jejich koncentrací, eluční doby a pH). Tento postup však nebyl pro nízkou výtěžnost nakonec využit k analýze reálných vzorků. Nicméně, cíl práce - stanovení polokovových prvků v potravinách byl splněn. Autorka analyzovala vybrané prvky ve 13 různých typech potravin Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou velmi dobře/B.
| Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
|---|---|---|---|
| Splnění požadavků zadání | B | ||
| Logické členění práce | A | ||
| Kvalita zpracování výsledků | B | ||
| Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
| Využití literatury a její citace | C | ||
| Úroveň jazykového zpracování | B | ||
| Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
| Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 32899