GÁLLOVÁ, E. Stanovení polokovových prvků v potravinách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Diviš, Pavel

Bc. Gallová přistupovala k zadaným úkolům velmi dobře, včas zpracovala literární rešerži k řešené problematice a i přes problémy v experimentální části diplomové práce, kdy se nepodařilo dosáhnout kvalitativně stejných výsledků uváděných v odborné literatuře dokázala naměřená data dobře zpracovat a vyhodnotit. Požadavky zadání diplomové práce Bc. Galová splnila, práci proto doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou B, tj. velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využívání konzultací při řešení práce B
Celkový přístup k řešení úkolů A
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Vitoulová, Eva

Na základě posouzení diplomové práce mohu konstatovat, že autorka splnila vytýčené cíle. V práci je uveden poměrně náročný optimalizační postup pro několik prvků (výběr činidel, jejich koncentrací, eluční doby a pH). Tento postup však nebyl pro nízkou výtěžnost nakonec využit k analýze reálných vzorků. Nicméně, cíl práce - stanovení polokovových prvků v potravinách byl splněn. Autorka analyzovala vybrané prvky ve 13 různých typech potravin Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou velmi dobře/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 32899