PŘEROVSKÁ, M. Aplikace profilového testu na různé typy potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Cílem této práce bylo zpracovat kvalitní literární rešerši o problematice deskriptivních metod a různých typech profilového testu, používaných v senzorické analýze. Pro experimentální část práce potom byly na základě provedené rešerše připraveny podklady pro stanovení profilu textury a flavouru vybraných typů potravin (výběr deskriptorů, různé typy stupnic, příprava hodnotitelských formulářů). Připravené formuláře budou dále využity při praktické výuce senzorické analýzy potravin. V rámci experimentální části této diplomové práce bylo provedeno opakované hodnocení vybraných typů potravin, jako hodnotitelé byli využiti studenti ÚCHPBT. Diplomantka projevovala o danou problematiku velký zájem. Velmi dobře zvládla metodiku senzorického hodnocení, samostatně si připravovala vzorky, organizovala průběh hodnocení a správně vyhodnocovala získané výsledky. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, dobře se orientovala v příslušné problematice. Velmi účinně využívala teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT, které vhodně kombinovala se studiem doporučené domácí i zahraniční literatury.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
Shrnutí: - práce je přehledně zpracována - cíle jsou v plném rozsahu splněny - literární zdroje jsou kvalitní, v dostatečném počtu a řádně odcitovány - vzhledem k jazykové bariéře zvlášť oceňuji jazykovou úpravu (i když ne zcela bez pravopisných chyb) Poznámky k formální stránce: - chybí číslování stran - není podepsáno Zadání DP studentem - chybí počet stran v autocitaci na str. 4 - způsob dělení tabulek na více stran (viz. kap. 2.2.3.2 a další) není standardní - je třeba uvádět záhlaví
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B |
eVSKP id 24078