VENHODA, P. Návrh zásobování a skladovaní ve společnosti Tipafrost a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | C | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | C |
Autor si dal za cíl navrhnout řešení minimalizace nákladů v oblasti zásobování a skladování ve společnosti TIPAFROST s.r.o., která se zabývá produkcí mražených krémů na území České republiky, a to pomocí analýzy informačního systému, ABC a XYZ analýz skladování podniku a dodavatelského auditu, který autor vytvořil ve spolupráci s vedoucím pracovníkem logistiky dané společnosti. Práce se prvně zabývá teoretickými východisky tématu,autor zde tedy popisuje účel, cíle a metody logistiky, zásobování a obchodu se zaměřením na využití těchto znalostí na území České republiky.Teoretická část podrobně seznamuje čtenáře s nutnými základy k pochopení praktické části práce,jednotlivé kapitoly jsou logicky uspořádané a vše na sebe vhodně navazuje. Praktickou část tvoří větší díl bakalářské práce. Autor v úvodu této sekce přibližuje společnost TIPAFROST sr.o., její vize a hodnoty, a členitou organizační strukturu. Dále se autor věnuje samotné analýze zásobování a skladování. Nejprve se kriticky zabývá informačním systémem společnosti, který slouží ke kompletní evidenci dokumentů a transakcí ve společnosti. Autor tento shledává dostačující a vhodný vzhledem k parametrům podniku. Pro výběr dodavatelů vytvořil autor ve spolupráci s vedením společnosti dodavatelský audit, jehož účelem je zejména vhodný výběr dodavatelů. Vzhledem k velkému množství položek vyráběných v podniku autor vhodně využil analýzu ABC, doplněnou analýzou XYZ, na jejichž základě provedl autor několik doporučení, které by dle jeho názoru vedly k zefektivnění skladování produktů, tedy k minimalizaci nákladů. Struktura práce je logická, autor postupuje v práci od obecnějšího ke konkrétnějšímu, jednotlivé analýzy na sebe navazují tak, jak navazují jednotlivé kroky zásobování a skladování podniku. Autor splnil všechny své zamyšlené cíle práce. Text je rozdělen pro přehlednost do vhodných kapitol, zejména ke konci textu je přehlednost dána také pomocí tabulek. Jazyková úroveň je přiměřená odbornosti práce, zdroje jsou uvedeny vhodně a jednoznačně, občasné stylistické nedostatky a překlepy se v textu často neobjevují. Práci doporučuji k obhajobě, s celkovou známkou B.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | C |
eVSKP id 89005