HEJSEK, M. Zpracování nestandardních meziproduktů při výrobě potravinářských fosfátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Pilátová, Ivana

Michal Hejsek přistupoval k řešení bakalářské práce velmi zodpovědně. Začal pracovat na řešení prakticky ihned po jejím zadání. Pracoval samostatně, postup i získané poznatky konzultoval. Výsledky práce jistě přispějí k řešení problematiky zpracování nestandardních meziproduktů podniku Fosfa, a.s., ve kterém je zaměstnán. Tuto práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hrstka, Miroslav

Výborná práce s přímým využitím v praxi. K práci mám tyto připomínky: s. 6 - je třeba citovat normu ISO 9001 v seznamu literatury i v textu, s. 7 - při prvním uvedení zkratky (TPF) je třeba uvést celý název, s. 8, 13, 16, 17 aj. - nedostatečně citovány zdroje, s. 10 a 14 - ve vzorci pyrofosforečnanu sodného nejsou ionty sodíku vázány kovalentní vazbou, jak je chybně uvedeno ve vzorci, s. 18 - záměna kyseliny levulinové a 5-hydroxymethyl-2-furaldehydu, s. 19 - chyba ve vzorci kyseliny citronové, s. 20 a dále - v praktické části nebývá zvykem uvádět popis běžných přístrojů, s. 22 - popis experimentu by měl být v minulém čase, s. 24 a dále - v diskusi chybí srovnání vlastních výsledků s literaturou nebo konstatování, že danou problematiku dosud nikdo neřešil, s. 28 - v závěru jsou nepřesně formulované věty v 1. a 2. odstavci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 42314