BRABENCOVÁ, L. Návrh podnikatelského záměru - Založení palačinkárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Studentka pracovala samostatně. Práce je celkově na dobré úrovni. Doplňující otázka: Jakým způsobem budete řešit řízení zásob surovin.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B |
Plán pro palačinkárnu v místě, kde již kdysi jedná úspěšná byla, paráda. Doporučuji přehodnotit kalkulaci nákladů: shledávám velmi podhodnocené náklady na kauci pronajatých prostor, odhaduji na 1-3 měsíční nájmy. Náklady na pojištění pro tak malou provozovnu určitě bude možné stáhnout níže. Náklady na reklamaci a propagaci bude vhodnější navrhnout rozhodně vyšší jak při rozjezdu, tak v průběhu. Na webovou reklamu bych doporučila zaplatit za vhodnou optimalizaci přiměřenou danému odvětví. Ještě doporučuji zjistit náklady na umístění reklamy do přízemí u Tesca a Vaňkovky,aby sem zákazníci přišli, to nebude levné. U platby v hotovosti prokalkulovat možnost placení stravenkami, zkusit reklamu formou slevomatů a spol. Doporučuji si sehnat již od začátku brigádníka, pro případ kolapsu - jenom na zástup, případně na pár hodin týdně. Na nájemné dle obratu bych nespoléhala, bývá variantou č.2, kdy firma prosperuje dobře, tzn. zaplatíte fixní nájemné a po velmi vydařeném roce můžete ještě něco doplatit dle obratu. Ve smlouvě si dávejte pozor na indexaci dle dosažené inflace za předchozí rok.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | B | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | C | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | C | ||
Práce s informačními zdroji | B |
eVSKP id 70415