ŠTĚRBOVÁ, A. Charakterizace margarínů pro pečení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Diplomantka se v průběhu práce projevovala samostatně a cílevědomě, v problematických okamžicích se rychle, smysluplně a zároveň neukvapeně rozhodnovala. Menší rezervy má v oblasti komplexnějšího využívání dostupných informací a zlepšení komunikace/argumentace při odborných diskusích. Předpokládám, že delší praxe v oboru povede ke zlepšení.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A |
V úvodu a vlastně v celé práci chybí jasně formulovaný cíl práce. Úvod je příliš stručný, takže čtenář obtížně hledá smysl celé práce. Rovněž všeobecná část je napsána příliš úsporně, což je někdy na úkor srozumitelnosti. V textu jsou zbytečně používány některé zkratky a chybí lepší návaznost jednotlivých odstavců. Experimentální část je netradičně členěná a rovněž číslování práce neodpovídá předpisu. Dle mého názoru by bylo vhodnější tradiční členění. Naproti tomu v práci byla získána řada kvalitních výsledků, které byly velmi dobře interpretovány. Je otázkou, jestli bylo možné tyto výsledky diskutovat s výsledky jiných autorů (jestli tuto problematiku s daným materiálem dosud nikdo nezpracoval, mělo to být v práci uvedeno). Závěr práce byl zpracován výborně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | C | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 16313