ŠTĚRBOVÁ, A. Charakterizace margarínů pro pečení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Šalplachta, Jan

Diplomantka se v průběhu práce projevovala samostatně a cílevědomě, v problematických okamžicích se rychle, smysluplně a zároveň neukvapeně rozhodnovala. Menší rezervy má v oblasti komplexnějšího využívání dostupných informací a zlepšení komunikace/argumentace při odborných diskusích. Předpokládám, že delší praxe v oboru povede ke zlepšení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Závěry práce a jejich formulace A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Hrstka, Miroslav

V úvodu a vlastně v celé práci chybí jasně formulovaný cíl práce. Úvod je příliš stručný, takže čtenář obtížně hledá smysl celé práce. Rovněž všeobecná část je napsána příliš úsporně, což je někdy na úkor srozumitelnosti. V textu jsou zbytečně používány některé zkratky a chybí lepší návaznost jednotlivých odstavců. Experimentální část je netradičně členěná a rovněž číslování práce neodpovídá předpisu. Dle mého názoru by bylo vhodnější tradiční členění. Naproti tomu v práci byla získána řada kvalitních výsledků, které byly velmi dobře interpretovány. Je otázkou, jestli bylo možné tyto výsledky diskutovat s výsledky jiných autorů (jestli tuto problematiku s daným materiálem dosud nikdo nezpracoval, mělo to být v práci uvedeno). Závěr práce byl zpracován výborně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce C
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 16313