PROCHÁZKOVÁ, L. Kontrola kvasného procesu vinného moštu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Práce studentky je věnována vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci kvasinek. Práce byla zahájena časově náročnou izolací kvasinek, získaných z vinice i z průběhu kvasného procesu hroznového moštu. Pozitivně hodnotím aktivní přístup k práci, pečlivost a preciznost laboratorní práce jejimž výsledkem jsou taxonomicky zařazené kvasinky. Její práce je příspěvkem ke studii vlivu kvasinek na kvalitu produkce vína. Výsledky budou publikovány v rámci pátého ročníku konference Chemistry & Life. Práci studentky hodnotím ve všech bodech výborně A
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
V předložené práci je minimum nepřesností, překlepů a gramatických chyb. V seznamu zkratek chybi TE a bp. Str. 35, nepřipravoval se EtBr, ale jeho roztok. U chemikálií není údaj o jejich čistotě, EtOH byl pro UV? Chybí údaje o koncentracích, či aktivitě, metody obsahují hlavně bezcennou kuchařku pracující s objemy o neznámé koncentraci. Gely byly patrně fotografovány fotoaparátem a pak byl použit program Scion Image na vyhodnocení. Jak se měřila absorbance DNA? Proč NK? Proč ne PK hl. očekávaných druhů kvasinek? Proč chybí v úvodu rod Issatchenkia?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 33551