DUHAJSKÝ, M. Návrh na zlepšení marketingového mixu vinařské společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.

Posudky

Posudek vedoucího

Kaňovská, Lucie

Diplomová práce předkládá návrhy v oblasti marketingového mixu vinařství. Autor v práci prokázal schopnost využít získaných teoretických poznatků v analytické a návrhové části. Práce má logickou a přehlednou strukturu. Návrhová část obsahuje praktické návrhy velmi dobře pro vinařství využitelné, které jsou naplánovány i s ohledem na čas a podmínky realizace. Návrhy vycházejí z dobré znalosti prostředí autorem. Diplomant pracoval samostatně. Cíl práce byl naplněn. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Stanovený cíl práce pro vinařství byl naplněn.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Student ve své práci zvolil metody odpovídající zaměření práce, včetně dotazníkového šetření. V práci mohla být provedena detailnější analýza konkurence, vztahující se např. k plánovaným návrhům práce. Student se v práci soustředil na základní marketingový mix 4P, i když rozšířený pohled by byl pro práci vhodnější z hlediska lepší komplexnosti. Rovněž oblast analýzy současného stavu propagace vinařství by bylo vhodné lépe popsat. Ve SWOT analýze (vnější prostředí) ne všechny zde uvedené položky vycházejí z externího prostředí.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Student je schopen popsat dosažené výsledky a vyvodit z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy vycházejí z provedených analýz a odpovídají současné situaci vinařství. Diplomant se snažil objektivně zhodnotit své návrhy, včetně vyčíslení návrhů, časového harmonogramu realizace návrhů a očekávaných přínosů. Návrhy jsou pestré a přínosné. Oblast týkající se analýzy rizik návrhů mohla být zpracována pomocí odpovídající metody hodnocení rizik.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Práce má logickou a přehlednou strukturu a využívá standardního členění do kapitol. V práci mohla být místy využita vhodnější terminologie a jsou zde menší formalní chyby (např. překlepy, chybí popis obrázku či odkaz na konkrétní číslo tabulky v textu). V názvu práce je použito označení "společnost", v práci student hojně používá označení podnik a majitelem je OSVČ, tak jen pozor na správné používání jednotných pojmů.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Autor v práci využívá adekvátních informačních zdrojů, které jsou citovány.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Bubeník, Radomír

Po prostudování výše uvedené práce je patrné,že autor je jak po stránce teoretické,tak po stránce praktické velmi dobře obeznámen z danou problematikou. Práce ve většině svého obsahu splňuje dané zadání a taktéž navrhovaná řešení jsou v praxi velmi dobře využitelná.Z mého pohledu by bylo třeba doplnit některé kapitoly delším časový horizontem v ekonomickém přínosu daného marketingového opatření.práce jako celek plně vystihuje dané zadání a problematiku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji A
Splnění stanovených cílů A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 111173