KOBZÁKOVÁ, K. Návrh marketingového mixu vybraného podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2025.
Předložená diplomová práce vyhodnocuje marketingové činnosti vybraného podniku - restaurace. Jednotlivé návrhy umožňují optimálně nastavit jednotlivé kroky, čímž lze dosáhnout pozitivních výsledků a posílit tak vlastní konkurenceschopnost. Z komplexního hlediska lze považovat diplomovou práci za velmi kvalitní podklad, který naplňuje stanovený hlavní cíl práce. OTÁZKA: 1) Kdo stanovil váhy ve SWOT analýze? Z jakého důvodu je v IFE matici součet 0,95 (s. 94) a v EFE matici 1,09 (s. 95)?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | Vzhledem k provedeným analýzám a zpracování získaných informací lze považovat stanovené cíle za naplněné a podporující optimalizaci marketingových činností ve vybraném podniku. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | Zvolený a popsaný postup odpovídá zadanému tématu. V úrovni naplnění jednotlivých metod jsou drobné rezervy, při jejichž naplnění by práce mohla dosáhnout vysoké kvalitativní úrovně. I ve stávající podobě splňuje veškeré parametry, požadované u diplomových prací. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | Diplomantka kvalitním způsobem popsala stávající situaci při realizaci marketingových činnností ve vybraném podniku a na základě uvedených zjištní navrhnula odpovídající opatření. | |
Praktická využitelnost výsledků | A | V jednotlivých analýzách se objevují zjednodušující formulace s přímým odkazem na vybraný podnik, které nejsou v zásadě vhodné (např. PESTE analýza). Za velmi přínosné pak považuji realizaci návrhu 5.2 Reklamní kampaň na akční nabídku a 5.3 Návrh nového loga. I přes uvedenou výtku lze považovat diplomovou práci za velmi cenný podklad pro další rozvoj podniku. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | V diplomové práci jsou drobné chyby ve formulaci používané terminologie. V některých pasážích pak jsou překlepy či chybějící písmena ve slovech - jejich význam je však i přesto patrný. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B | Kontrola diplomové práce v prostředí systému THESES zjistila 10% shodu. Po manuální kontrole práce konstatuji, že ke shodě došlo převážně v teoretické části práce, a to u takových částí, které je velmi obtížné zformulovat v jiné podobě. U všech vymezených shod jsou uvedeny citace použitých zdrojů. Předloženou diplomovou práci považuji za originální dílo. Zvolené zdroje jsou na úrovni a odpovídají zadanému tématu. Citace uvedených zdrojů odpovídají požadavkům na VŠKP. Seznam použitých zdrojů se jeví jako velmi krátký pro diplomovou práci. |
Diplomová práce je pečlivě zpracována a aplikačně přínosná. Akademické a praktické požadavky jsou splněny. Otázka k obhajobě: Kterou z navržených změn považujete z dlouhodobého hlediska za nejudržitelnější a proč? Jak by se dala tato změna dále rozvíjet v souladu s trendy v gastronomii?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | Cíle práce byly zcela naplněny. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | A | Autorka zvolila relevantní analytické metody. Propojení použitých metod je logické. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | Interpretace dat je přehledná a návaznost analýz na návrhovou část je na velmi dobré úrovni. | |
Praktická využitelnost výsledků | A | Navržená opatření jsou konkrétní, realizovatelná a mají jasně formulovaný přínos pro zlepšení konkurenceschopnosti. | |
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | Práce je dobře strukturována a přehledná. Jazyková úroveň je na velmi dobré úrovni. | |
Práce s informačními zdroji | A | Zdroje jsou relevantní, správně citované a odpovídají odbornému standardu. Literatura je aktuální a vhodná k tématu. |
eVSKP id 168438