ŠUPINOVÁ, P. Studium podmínek aerobní kultivace vybraných kmenů rodu Lactobacillus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Práce studentky Bc. Petry Šupinové byla zaměřena na studium růstových charakteristik vybraných kmenů mléčných bakterií na různých médiích a vlivem vybraných stresových faktorů na růst. Předložená práce splňuje požadavky zadání, její jednotlivé kapitoly na sebe plynule a logicky navazují. Počet literárních odkazů je dostačující. Po stránce obsahové je práce na velmi dobré úrovni, pro vyvození závěrů bylo provedeno množství experimentů. V laboratoři pracovala studentka samostatně, aktivně a zcela bezproblémově. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji výborně (A).
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práce je velmi pěkně logicky zpracována, je vidět zájem autorky o tuto problematiku. Použitá literatura je moderní, nicméně mohlo být použito více kvalitních zahraničních literárních zdrojů. K práci mám následující dotazy: 1. Laktobacily většinou vyžadují pro optimální podmínky růstu mikroaerofilní prostředí, ne aerobní prostředí. Bylo toto bráno v úvahu? Není aerobní prostředí také stresovým faktorem? 2. měly kultivované kmeny probiotické vlastnosti? Pokud ano, jaké konkrétně? 3. jaký je váš názor na použití probiotik v potravinách?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 16532