ŠUPINOVÁ, P. Studium podmínek aerobní kultivace vybraných kmenů rodu Lactobacillus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Babák, Libor

Práce studentky Bc. Petry Šupinové byla zaměřena na studium růstových charakteristik vybraných kmenů mléčných bakterií na různých médiích a vlivem vybraných stresových faktorů na růst. Předložená práce splňuje požadavky zadání, její jednotlivé kapitoly na sebe plynule a logicky navazují. Počet literárních odkazů je dostačující. Po stránce obsahové je práce na velmi dobré úrovni, pro vyvození závěrů bylo provedeno množství experimentů. V laboratoři pracovala studentka samostatně, aktivně a zcela bezproblémově. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem doporučuji práci k obhajobě a hodnotím ji výborně (A).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Burdychová, Radka

Práce je velmi pěkně logicky zpracována, je vidět zájem autorky o tuto problematiku. Použitá literatura je moderní, nicméně mohlo být použito více kvalitních zahraničních literárních zdrojů. K práci mám následující dotazy: 1. Laktobacily většinou vyžadují pro optimální podmínky růstu mikroaerofilní prostředí, ne aerobní prostředí. Bylo toto bráno v úvahu? Není aerobní prostředí také stresovým faktorem? 2. měly kultivované kmeny probiotické vlastnosti? Pokud ano, jaké konkrétně? 3. jaký je váš názor na použití probiotik v potravinách?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 16532