VOZÁROVÁ, P. Probiotika v potravinových výrobcích pro děti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Španová, Alena

Studentka v teoretické části práce pojednala o probiotických mikroorganismech. V experimentální části práce izolovala DNA ze dvou probiotických výrobků určených pro děti. Při zpracování výsledků a jejich interpretaci, stejně jako při formulaci závěrů práce se dopustila určitých nepřesností. Studentka přistupovala k řešení úkolů aktivně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Kvasničková, Eva

Připomínky: Práce obsahuje řadu nepřesností a formálních chyb, chybně jsou označeny obrázky 5 a 9 a od obr. 4 chybí odkaz na zdroj. V kapitole 5.6.7 Polymerázová řetězová reakce je neúplný odkaz na tabulku 6 a odkaz na tabulku 7 je zaměněn za odkaz na tabulku 6. V kapitole 6.3 Polymerázová řetězová reakce není úplný odkaz na obrázek. Otázky: 1. Jak musí být prokázána probiotické účinky bakterií pro použití v potravinách? 2. Uveďte výhody a nevýhody izolace DNA fenolovou extrakcí a pomocí magnetických mikročástic. 3. Podle tabulky 7. kapitola 5.6.7 je v teplotním profilu PCR do 30-ti cyklů zařazena i úvodní denaturace a konečná elongace. Opravdu tak PCR probíhala?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace D
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem C
Závěry práce a jejich formulace C
Navrhovaná známka
C

eVSKP id 82200