VOZÁROVÁ, P. Probiotika v potravinových výrobcích pro děti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Studentka v teoretické části práce pojednala o probiotických mikroorganismech. V experimentální části práce izolovala DNA ze dvou probiotických výrobků určených pro děti. Při zpracování výsledků a jejich interpretaci, stejně jako při formulaci závěrů práce se dopustila určitých nepřesností. Studentka přistupovala k řešení úkolů aktivně.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Připomínky: Práce obsahuje řadu nepřesností a formálních chyb, chybně jsou označeny obrázky 5 a 9 a od obr. 4 chybí odkaz na zdroj. V kapitole 5.6.7 Polymerázová řetězová reakce je neúplný odkaz na tabulku 6 a odkaz na tabulku 7 je zaměněn za odkaz na tabulku 6. V kapitole 6.3 Polymerázová řetězová reakce není úplný odkaz na obrázek. Otázky: 1. Jak musí být prokázána probiotické účinky bakterií pro použití v potravinách? 2. Uveďte výhody a nevýhody izolace DNA fenolovou extrakcí a pomocí magnetických mikročástic. 3. Podle tabulky 7. kapitola 5.6.7 je v teplotním profilu PCR do 30-ti cyklů zařazena i úvodní denaturace a konečná elongace. Opravdu tak PCR probíhala?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | C | ||
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Využití literatury a její citace | D | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | C |
eVSKP id 82200