HAKL, L. Podnikatelský plán na založení kavárny v obchodním centru STOP SHOP Třebíč [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Otázka k obhajobě: Zpracoval jste podrobný harmonogram realizace navrhovaného podniku, který by se měl uskutečnit během 3 měsíců. Které je podle Vašeho názoru jeho nejslabší místo, kde by mohlo dojít ke zdržení?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění stanovených cílů | A | Cílem práce bylo zpracování podnikatelského záměru pro nově vznikající podnik, konkrétně kavárny v obchodním centru okresního města. Návrhu nového podniku předcházela poměrně důkladná analytická činnost. Cíle se podařilo naplnit. | |
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | V práci je prokázáno dobré pochopení metodiky tvorby podnikatelského záměru, z provedených analýz je patrné, že se autor v daném oboru poměrně dobře orientuje. Je rovněž dobře obeznámen s konkurenční situací na relevantním trhu. K poznatkům z této oblasti nepochybně přispěl rovněž vlastní marketingový výzkum, který autor provedl. Závěrečná analýza rizik vhodným a přehledným způsobem zobrazuje reální rizika spojená s navrhovaným podnikem a navrhuje přiměřená opatření. | |
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | B | V analytické části práce získané poznatky autor uplatnil při návrhu koncepce podniku a při ekonomickém zhodnocení možností jeho fungování. | |
Praktická využitelnost výsledků | A | Diplomová práce je zjevně výsledkem dlouhodobé ambice autora vybudovat fungující podnik. Dobrou oporou pro naplnění této ambice je i finanční plán, podpořený potřebnými výkazy, který je součástí realizační části práce. | |
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | Práce je přehledně uspořádána včetně prezentovaných tabulek a grafů. Je používána odborná terminologie obvyklá v řešené oblasti. | |
Práce s informačními zdroji, včetně citací | B | Autor využil doporučené informační zdroje a řadu dalších, zdroje jsou citovány a citace jsou uváděny v doporučeném formátu. |
Diplomová práce Bc. Lukáše Hakla odpovídá struktuře a obsahu zadání práce. V úvodu práce je jasně definován cíl diplomové práce, který byl jednoznačně dosažen, což hodnotím pozitivně. Z hlediska struktury a členění je práce srozumitelná a přehledná. První část práce představuje teorii podnikatelského plánu. Diplomant zde pracoval s odbornou literaturou, ze které vybral relevantní informace týkající se tématu. Využíval doporučenou literaturu a internetové zdroje, kterých mohlo být k tomuto tématu více. Analytická část práce je zpracována velmi svědomitě a detailně, kde pomocí analýz zmapoval konkurenci a provedl vlastní marketingový výzkum formou dotazníku, který byl dle mého názoru přiměřeně dlouhý a věcný, tak aby časově nezatížil respondenty. V poslední části práce je přehledně popsána kavárna, kterou chce diplomant založit. Velká pozornost je věnována finančnímu plánu, který je podrobně popsaný, v některých částech až příliš. Finanční plán je podložen rozvahou a výkazem zisku a ztrát. Kladně hodnotím přístup diplomanta, který řešil problémy přímo s odborníky z praxe. Závěrem oceňuji nápad a podnikavého ducha, jenž diplomant do své práce vložil a snaží se vytvořit podnik, který si v dané lokalitě své zákazníky určitě najde, proto diplomovou práci doporučuji k obhajobě.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry | C | ||
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod | B | ||
Praktická využitelnost výsledků | B | ||
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň | B | ||
Práce s informačními zdroji | C | ||
Splnění stanovených cílů | B |
eVSKP id 112071