ZLÁMALOVÁ, P. Závislost kvalitativních ukazatelů sladu na teplotě rmutování při přípravě sladiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2017.

Posudky

Posudek vedoucího

Mikulíková, Renata

Účelem diplomové práce diplomatky Bc. P. Zlámalové bylo porovnat technologické parametry sladu v závislosti na teplotě rmutování při přípravě sladiny. V průběhu řešení experimentální části prováděla stanovení základních parametrů sladu (extrakt, viskozita, barva atd) při různých teplotách rmutování. Pracovala samostatně a velmi dobře zvládala práci v analytické laboratoři. Prokázala schopnost samostatně řešit zadané úkoly, dobře se orientovala v příslušné problematice. Při experimentální práci a zpracování výsledků plně využívala teoretické znalosti získané v průběhu studia na FCH VUT, které doplnila studiem doporučené literatury. Jako vedoucí diplomové práce hodnotím laboratorní činnost i dosažené výsledky studentky Bc. P. Zlámalové známkou A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sachambula, Lenka

1. Existuje nějaká registrovaná odrůda ječmene, která vykazuje velmi nízkou aktivitu lipoxygenasy? 2. Proč nemají sladovny/pivovary zájem o slady s vysokým obsahem dusíkatých látek v zrnu a jaká je optimální hodnota?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 99411