MÜLLER, L. Analýza proteomu piva pomocí hmotnostní spektrometrie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Zdráhal, Zbyněk

Bc. Lukáš Müller plnil během řešení své diplomové práce všechny zadané úkoly zodpovědně a iniciativně. Vysoce hodnotím zejména jeho práci při vyhodnocení naměřených MS/MS dat.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Havliš,, Jan

Část o MS analýze je stručnější v poměru k ostaním částem teoretického úvodu než by odpovídalo jejich závažnosti. Některé formulace v práci jsou na hranici přípustnosti u vědeckého textu. 1) Jak je možné, že se ve vašich identifikacích objevily proteiny patřící druhů Triticum aestivum či Oryza sativa? 2) Jak by se prakticky daly proteinové mapy využít k identifikaci piva (značka, várka, atp.) a ke kontrole jakosti? Existuje již takový postup (u vín je již vyvíjen)?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování B
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

eVSKP id 16506