MOTALÍK, V. Výroba kuchyňského nádobí z korozivzdorné oceli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.

Posudky

Posudek vedoucího

Kalivoda, Milan

Teoretické kapitoly jsou sestaveny na dobré úrovni. Kapitoly uvádějící výrobní procesy spotřebních či průmyslových výrobků jsou víceméně popisné, postrádají tabulkové přehledy či záznamy, jak je to ve strojírenství obvyklé. Odborná náplň je ovšem dobrá, zahrnuje bodové položky ze zadání. Strojírenské názvosloví v některých textových pasážích není dodržováno. Příloha není využita, téma by si jistě zasloužilo několik objektů do jednotlivých stránek přílohy vložit. Typografické formátování plně neodpovídá směrnicím pro závěrečné práce na VUT v Brně, FSI. Student nevyužil možnost konzultovat zpracovávané téma se svým vedoucím, proto je hodnoticí položka "Samostatnost studenta při zpracování tématu" mnou nevyplněna.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Chladil, Josef

Bakalářské práce je vypracována v 5 Kapitolách v celkovém rozsahu 32 stran . Práce je zpracována v souladu se zadáním čemuž odpovídají i jednotlivé kapitoly práce. Práce vykazuje charakter rešerše a je prezentována na velmi dobré úrovni a je zřejmé, že poznatky student čerpal z teoretických základů nabytých během studia. Použitých 32 literárních zdrojů svědčí o odborném přístupu k zadanému tématu. Terminologie ve výrazu "nerez" neodpovídá technickému vyjadřování. V kapitole Specifické požadavky jsou naznačeny úvahy pro možnost sériové výrovy včetně povrchových úprav pro uspokojení požadavků budoucích zákazníků. Závěrem hodnotí kuchyňské nádobí z hlediska použitého materiálu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 129604