MANTLOVÁ, J. Izolace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pro dětskou výživu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.
Studentka zpracovala diplomovou práci v rámci svých časových možností. Zvládla náročný postup izolace DNA v kvalitě vhodné pro PCR z reálných vzorků potravin určených pro dětskou výživu. DNA využila pro řadu PCR s cílem identifikovat DNA probiotických baktérií. Přiměřenou pozornost věnovala zpracování výsledků a jejich interpretaci, včetně využití poznatků z literatury. Ve své experimentální práci využila postupů, které byly v laboratoři zavedeny.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | B | ||
Studium literatury a její zpracování | C | ||
Využití poznatků z literatury | C | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | C | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | C |
1. K tabulce č. 4 : Poměr absorbancí v posledním sloupci neodpovídá prostému poměru hodnot uvedených v příslušných sloupcích tabulky. Můžete to vysvětlit? 2. Jaké kritérium bylo použito k výběru vzorku izolované DNA k vlastní analýze ( tabulky č. 5 až 9)? 3. Můžete uvést princip metody EMA zmiňované v závěru práce?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | B | ||
Logické členění práce | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | C | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | C | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B |
eVSKP id 51372