MANTLOVÁ, J. Izolace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pro dětskou výživu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Španová, Alena

Studentka zpracovala diplomovou práci v rámci svých časových možností. Zvládla náročný postup izolace DNA v kvalitě vhodné pro PCR z reálných vzorků potravin určených pro dětskou výživu. DNA využila pro řadu PCR s cílem identifikovat DNA probiotických baktérií. Přiměřenou pozornost věnovala zpracování výsledků a jejich interpretaci, včetně využití poznatků z literatury. Ve své experimentální práci využila postupů, které byly v laboratoři zavedeny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování C
Využití poznatků z literatury C
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce C
Celkový přístup k řešení úkolů C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Eva, Kvasničková

1. K tabulce č. 4 : Poměr absorbancí v posledním sloupci neodpovídá prostému poměru hodnot uvedených v příslušných sloupcích tabulky. Můžete to vysvětlit? 2. Jaké kritérium bylo použito k výběru vzorku izolované DNA k vlastní analýze ( tabulky č. 5 až 9)? 3. Můžete uvést princip metody EMA zmiňované v závěru práce?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Využití literatury a její citace B
Úroveň jazykového zpracování B
Závěry práce a jejich formulace B
Formální úroveň práce – celkový dojem B
Navrhovaná známka
B

eVSKP id 51372