KILIAN, D. Charakterizace meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2019.

Posudky

Posudek vedoucího

Márová, Ivana

Bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob. Celé řešení práce bylo významně ovlivněno přístupem studenta a zejména extrémní časovou tísní, během níž bylo třeba vyřešit zadané úkoly. Student přistupoval k řešení zadaného tématu sice aktivně a se zájmem, ale věnoval velmi málo času experimentální části i kvalitě zpracování výsledků. Práce má standardní rozsah a zadání bylo splněno. Téma však mohlo být rozpracováno do podstatně větší šíře a diskutováno v širších souvislostech. Student během práce aktivně využíval konzultace. Získané výsledky zpracoval student do standardní bakalářské práce, na jejíž finální podobě se rovněž výrazně projevil vliv časové tísně jak v rámci rozsahu experimentů, tak i při zpracování, interpretaci a diskusi výsledků a celkové formální úpravě textu. Práci doporučuji k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "dobře (C)".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace C
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů D
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování D
Využití poznatků z literatury D
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Skoumalová, Petra

Bakalářská práce Davida Kiliana se zabývá charakterizací meziproduktů a odpadních produktů kvasných výrob. Práce je zpracována na 38 stranách včetně příloh. V teoretické části práce se autor zaměřuje především na použité vstupní suroviny, postup při přípravě kvasu a destilaci. Dále popisuje stanovované látky a použité metody. Pro vypracování této části práce autor čerpal z 22 nepříliš kvalitních literárních zdrojů psaných především v českém jazyce. V experimentální části práce pak autor provedl stanovení obsahu polyfenolů, flavonoidů, monosacharidů a ethanolu u pěti vzorků z různých stádií kvasného a destilačního procesu. Výsledky jsou prezentovány formou grafů a tabulek. Dosažené výsledky jsou stručně okomentovány a shrnuty do závěru, kde je provedena i diskuze s možností dalšího využití odpadních produktů z kvasných výrob. V práci se nachází řada stylistických a formálních nedostatků, celkově by si tedy práce zasloužila více pozornosti. Autor však splnil zadání své práce, proto doporučuji práci k obhajobě a hodnotím celkovou známkou "D".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse D
Úroveň jazykového zpracování E
Využití literatury a její citace E
Závěry práce a jejich formulace D
Formální úroveň práce – celkový dojem D
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 120481