DANYLIUK, B. Návrh na zlepšení marketingového mixu podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Ulč, Jakub

Cílem práce bylo vytvořit návrhy vedoucí ke zlepšení marketingového mixu podniku v oblasti pohostinství. Cíl shledávám jako částečně splněný. Návrhy jsou vytvořeny na dobrém teoretickém základu, vycházejí ze zpracovaných analýz, rozhovoru s majitelem a dotazníkovém šetření potenciálních zákazníků. Analýzy jsou částečně více popisné než hodnotící současný stav. U STEP analýzy jsou částečně některé faktory chybně interní a nepodložené zdroji (např. STEP – politicko-legislativní faktory). U návrhů je několik relevantních nápadů, které jsou realizovatelné a mohou pomoci k dosažení cílů podniku. Avšak tyto návrhy nejsou více specifikovány a označil bych je za nápady, které potřebují více rozpracovat do návrhů. Náklady návrhů jsou uvedeny, avšak chybí specifikace, čeho tím bude přesně docíleno, např. procento zvýšení zákazníků, kumulativní nárůst „followerů“ a další. Také není z práce jasné, kdy budou návrhy realizovány. I tak jsou návrhy použitelné v praxi a lze vidět autorovi osobní zapojení v daném podniku. Kladně hodnotím návrhy směřující k slevám pro studenty a pracovníky v přilehlé nemocnici. Limitem práce je její formální struktura, resp. zarovnání textu, překlepy a chyby, odkazy na zdroje v textu a obrázků, nejednotné grafické zpracování výsledků dotazníkového šetření, chybné označení zdrojů dle normy v seznamu použitých zdrojů, atd. Také student využil zdroje jako Kotler (2004), které již byly několikrát v průběhu času aktualizovány a znovu vydány. Práce, i přes výhrady, je na odpovídající odborné i formální úrovni, s dostatečným počtem využitých odborných zdrojů. Práci doporučuji k obhajobě. Otázka k obhajobě: Jaké vnímáte další neuvedené trendy u marketingové komunikace a jak byste je aplikoval u daného podniku ke zvýšení podvědomí, tržeb, atd.? 

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků D
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji, včetně citací E
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Hlaváček, Jan

Cíl práce pokládám za částečně splněný. Návrhy vytvořené studentem jsou položeny na teoretických základech. Zároveň vycházejí také ze zpracovaných analýz, dotazníku a rozhovoru. Je ovšem prostor pro upřesnění analýz. Praktické využití práce s budoucím doplněním je možné. V rámci práce lze vidět studentovo interní know-how a zapojení v podniku. Formální záležitosti a práce s informačními má své slabší slabší místa, ale práce je na dostatečné odborné a formální úrovní. Doporučuji tedy práci k obhajobě.Otázka k obhajobě: Co je z Vaší práce nejvíce použitelné pro podnik v reálné praxi?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků D
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji E
Navrhovaná známka
D

eVSKP id 152055