KRMÍČEK, M. Návrh marketingové strategie prodeje chiili produktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2016.

Posudky

Posudek vedoucího

Chalupský, Vladimír

Jedná se o práci napsanou s viditelným zaujetím: je to obecně typické pro všechna témata, která jsou zpracovávána pro vlastní či rodinnou společnost, či pro témata, která úzce souvisí s koníčky autorů... Předložené návrhy jsou realistické, proveditelné, doložené snahou o vyčíslení nákladů, spojených s jejich realizací. V rámci diskuse nabízím tuto otázku: V čem vidíte kritická místa realizace Vašich návrhů a jak chcete omezit jejich případný negativní vliv na úspěch Vašeho podnikání?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle práce jsou uvedené v samostatné části v úvodu práce: zpracovat novou marketingovou strategii pro vlastní fungující koncept (týká se to prodeje chilli papriček a produktů z nich). Cíle práce byly dosažené
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Autor postupoval "standardním" způsobem - po vymezení cílů práce - přes teoretická východiska - k analýze stávající situace až k návrhům. Jde o osvědčený a logický postup. Použité metody pro analýzu jsou zvolené vhodně, autor je použil adekvátním způsobem.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Toto kritérium lze posoudit nejlépe ve vazbě na primární šetření, které autor připravil za účelem získání informací o úrovni použití a znalosti chilli papriček a pokrmů z nich: nedostatek vidím v nejednoznačné formulaci závěrů z ot. 1, kde text pod tabulkou nevystihuje číselná data v tabulce uvedená: "chilli papričky nepoužívá ani deset procent dotazovaných" - přičemž z výsledků v tabulce vyplývá opačný závěr - cca 6,5 % dotazovaných papričky používá... Jinak se z osobního dotazování podařilo "vytěžit" řadu dat, které jsou v dalším postupu využity pro návrhy.
Praktická využitelnost výsledků A Výsledky jsou plně "ušité na míru", lze je použít pro rozvoj svého podnikání.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Z formálního hlediska se nepodařilo autorovi důsledně "vymýtit" nekonkrétní vyjádření typu: "nejsou nijak náročná rostlina"(str. 33), "žebra zmizly" (str. 28), "ze začátku to nebyly žádné velké odběry" (str. 29), "tento fakt vyplívá..." (str. 36) apod. Tyto nedostatky zbytečně snižují celkovou úroveň práce
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Bez připomínek.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Škoda, Martin

Cílem práce pana Krmíčka je základě teoretických poznatků, provedených šetření a analýz zpracovat novou marketingovou strategii pro autorův fungující koncept. Autor práce se pěstováním chilli a tvorbou produktů z chilli již několik let zabývá. V teoretické části autor popisuje nasbírané poznatky z odborné literatury a popisuje zejména marketingový mix, rizika a příležitosti. Zde oceňuji zejména napojení marketingového mixu na potravinářský průmysl. Rizika a příležitosti mohli být popsány víc podrobně, nicméně pro účel práce je uvedeno dostatek informací. V analytické části autor ze široka popisuje současný stav a provádí vlastní průzkum použitím dotazníkového šetření. Kladně hodnotím zvolené otázky, ze kterých například vyplývá, že málo lidí používá chilli pro vaření a není velké povědomí o různých účincích chilli papriček. Na to autor v návrhu vlastního řešení navazuje a navrhuje řešení této situace edukací trhu pomocí přednášek o chilli, či rozdávání vzorků zdarma. V návrhové části dále kladně hodnotím provedení kalkulace nákladů a výběr způsobu obchodování. Vytknout lze absence výběru právní formy podnikání. Hlavní cíl práce je splněn a doporučuji ji k obhajobě. Hodnotím ji klasifikačním stupněm B – velmi dobře.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 85642