FILIPI, D. Chemický senzor kvality ochranné atmosféry balených potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.
Diplomantka prostudovala velký počet vědeckých publikací při sestavování rešerše na téma jednorázový chemický sensor/indikátor kyslíku. Během přípravy sensoru experimentálně prostudovala velké množství kombinací indikárových barviv a polymerní matrice. Během práce se musela seznámit s mnoha experimentálními technikami, jako jsou spektrofotometry, profilometr, laboratorní nanášecí techniky, poloautomatický sítotiskový stroj a jiné. Proto měření spektrálních vlastností, měření barev, simulace barevných přechodů, měření emisních spekter a tisk byly její hlavními experimentálními procesy. Ke své práci využívala celou řadu pokročilých softwérových nástrojů. Získaná data samostatně vyhodnocovala a většinou z nich vyvodila správné závěry. Zdůraznil bych ještě laboratorní zručnost.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Práca je cenná rozsiahlym a všestranným experimentálnym preverením podmienok formulácie a výberu kompozícií vhodných na prípravu senzorov kyslíka v obaloch potravín.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Využití literatury a její citace | A | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 148971