FILIPI, D. Chemický senzor kvality ochranné atmosféry balených potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2023.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Michal

Diplomantka prostudovala velký počet vědeckých publikací při sestavování rešerše na téma jednorázový chemický sensor/indikátor kyslíku. Během přípravy sensoru experimentálně prostudovala velké množství kombinací indikárových barviv a polymerní matrice. Během práce se musela seznámit s mnoha experimentálními technikami, jako jsou spektrofotometry, profilometr, laboratorní nanášecí techniky, poloautomatický sítotiskový stroj a jiné. Proto měření spektrálních vlastností, měření barev, simulace barevných přechodů, měření emisních spekter a tisk byly její hlavními experimentálními procesy. Ke své práci využívala celou řadu pokročilých softwérových nástrojů. Získaná data samostatně vyhodnocovala a většinou z nich vyvodila správné závěry. Zdůraznil bych ještě laboratorní zručnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování A
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse B
Závěry práce a jejich formulace A
Využívání konzultací při řešení práce A
Celkový přístup k řešení úkolů A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Čeppan, Michal

Práca je cenná rozsiahlym a všestranným experimentálnym preverením podmienok formulácie a výberu kompozícií vhodných na prípravu senzorov kyslíka v obaloch potravín.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Logické členění práce A
Kvalita zpracování výsledků A
Interpretace výsledků, jejich diskuse A
Využití literatury a její citace A
Úroveň jazykového zpracování A
Formální úroveň práce – celkový dojem A
Závěry práce a jejich formulace A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 148971