HEMZOVÁ, K. Podnikatelský záměr - Založení zážitkové restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.

Posudky

Posudek vedoucího

Luňáček, Jiří

Jde o standardní téma, které patří mezi jednodušší a pro jeho zpracování není třeba speciálních metod a postupů. Využití výsledků je možné pouze v praktické rovině. Volbou tématu i metod řešení nejde o inovativní práci. Práce obsahuje závažná pochybení ve zpracování. Jde hlavně o velice jednoduché kalkulace nákladů a přínosů řešení. Chybí jednoznačný model změny nákladů a výnosů ve vztahu k SLEPT analýze. Uvedené hodnoty jsou spíše přáním autorky než reálným základem pro kalkulace. Práce je psána hovorovým jazykem problémy jsou často eliminována pouze obsazením pracovníků, např. autorka či její přítel. Chybí věrohodná kalkulace rizik projektu. Stejně i tak model budoucí poptávky. Konzultace k práci probíhali ve velkém časovém spěchu, prakticky za limitem pro odevzdání. Práce nebyla vypracována v předstihu, autorka ke zpracování nepřistoupila iniciativně a s vlastním kritickým přístupem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů E
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry E
Praktická využitelnost výsledků E
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň D
Práce s informačními zdroji, včetně citací E
Navrhovaná známka
E

Posudek oponenta

Havlíček, Petr

Hlavním cílem práce bylo vytvořit podnikatelský plán pro založení zážitkové restaurace v Brně. Tento cíl byl zároveň s cíli parciálními splněn. Oceňuji originální nápad autorky. Práce je přehledně a logicky uspořádána. Teoretická část je podkladem pro část praktickou. Práci lze považovat za zdařilý podnikatelský záměr a doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 84789